Supervisie

Mijn missie als supervisor is om supervisanten zowel te inspireren als te laten reflecteren

In de laatste jaren van mijn loopbaan heb ik steeds meer mijn passies ontdekt waaronder het begeleiden en superviseren van collega’s.
Het begeleiden van collega’s is iets wat ik als zeer waardevol en ook zeer inspirerend ervaar.
Mijn missie als supervisor is om supervisanten zowel te inspireren als te laten reflecteren op zichzelf als persoon, als therapeut en op hun rol binnen therapie. Ik streef ernaar een veilig en open sfeer te creëren waarin het mogelijk is om je kwetsbaar op te stellen en zelfontwikkeling mogelijk te maken.

“I cannot teach anybody anything, I can only make them think”

– Socrates –

Ingrid Le-Meiners
Doelgroep
Supervisie is mogelijk in het kader van de volgende opleidingen en/of registraties:
Visie op supervisie

Binnen de opleidingen in de geestelijke gezondheidszorg is supervisie een belangrijk onderdeel. Bij supervisie vergroot je je therapeutische vaardigheden door systematisch te reflecteren op hoe je jouw (opleidings-)kennis in de praktijk brengt. Graag help ik jou in jouw proces van het integreren van kennis en kunde en de reflectie hierop.
Hierbij vind ik het belangrijk dat het ook systematisch en procesmatig plaatsvindt. Het opstellen van leerdoelen, evaluaties op regelmatige basis, maar ook het maken van reflectieverslagen over de supervisiesessies helpen daarbij, zowel voor jouw supervisant als voor mij als supervisor.


Op basis van jouw inbreng als supervisant en mijn observaties als supervisor, bepalen we samen de aanpak. Dit kan bestaan uit het samen reflecteren op een gesprek, het doen van een rollenspel om een techniek te oefenen of het kijken van een filmfragment. Zo krijg je in de supervisie een beter beeld van jezelf en kun je je verder ontwikkelen.

Werkwijze

01

Kennismaking

In een kennismakingsgesprek vooraf bespreek ik graag jouw leerdoelen en de werkwijze. In dit gesprek komen de eisen van je opleiding aan bod, en praktische aspecten zoals frequentie en duur van de supervisie. Jouw leerdoelen en de praktische aspecten leggen we vast in een supervisiecontract. Tenslotte vind ik het belangrijk dat het klikt. Dat is immers een noodzakelijke voorwaarde voor een veilig leerklimaat en zo jouw vaardigheden en zelfvertrouwen als hulpverlener te versterken.

02

Supervisietraject

Evalueren is bij de supervisie een voortdurend proces. Leidend zijn de leerdoelen van jou als supervisant: leer je wat je wil leren? Is dat ook wat volgens mij als supervisor geleerd moet worden? Heb je als supervisant voldoende aan mij als supervisor? Als dat niet het geval is, sturen we bij. Daarnaast plannen we uitgebreidere evaluaties, meestal halverwege en aan het einde van het supervisietraject. Deze uitgebreidere evaluaties stemmen we af op de opleidingseisen van je opleiding of vereniging. Alles is er hierbij op gericht op het versterken van jouw competenties en een fijne en leerzame supervisie te kunnen ervaren.

Supervisies
GZ, K&J NIP & SKJ

Supervisie sessies
+
Supervisanten
+
Verschillende praktijken
0